Nog veel vragen rond dood Luana, witte mars zondag

GENK – In het onderzoek naar de dood van Luana Ramognoli (25) in het centrum van Genk is er nog altijd geen duidelijkheid over wie haar de fatale messteken heeft toegediend.

Ondertussen staat vast dat de witte mars tegen zinloos geweld nu zondag om 18 uur van start gaat aan het Molenvijverpark in Genk. De initiatiefnemers hebben hiervoor toestemming gekregen van de politie en van de stad Genk. Volgens Heidi Krakauskas, één van de organisatoren, is het de bedoeling dat deelnemers aan de manifestatie gekleed zijn in een wit T-shirt of ander wit kledingstuk.

“We vragen ook dat de mensen witte ballonnen en kaarsjes meebrengen”, zegt Heidi. “Bedoeling is dat we een wandeling maken rond de Molenvijver, zoals Luana dat zo dikwijls met haar dochtertje heeft gedaan. Mensen die dat willen, kunnen symbolisch een brandende kaars op het water laten drijven. Na die tocht gaan we allemaal samen via de Europalaan en onder begeleiding naar de plek waar Luana is vermoord. Daar worden alle witte ballonnen gelijktijdig de lucht ingelaten.”

 

bron : hbvl